Än en gång får vi med oss Annika Åkerblom som var vår guid under en veckas segling i Grekland 2023.

Greklandsvän Annika lagar mat av grekiska råvaror ombord och leder oss under strandhuggen på Peloponnesos bland Spartas hjältar, gudinnor och myter. Dessutom utforskar vi lokal matkultur och seglar och badar förstås. Annika har bott i Grekland och talar därför flytande grekiska vilket inte är ett hinder😀

Annika var även med på Nangilima 2023 och så här såg det ut på den resan som var lite speciell eftersom vi varken avslutade eller utgick från Poros. Vi startade i Kalamata på den Peloponnesiska halvön och avslutade i Preveza.

Dagarna på Nangilima kan inledas med att vi äter vi en god frukost på båten och kastar loss för att segla någon timme. När det är dags för sol och bad kastar vi ankar och bara njuter. Oftast äter vi lunch på båten och seglar sedan vidare mot natthamnen.

Vanligtvis seglar vi ungefär 5 timmar om dagen så vi hinner sola och bada ordentligt också. När vi kommit fram så går de som vill iväg på en tur till något tempel eller en historisk plats. På kvällen, vid vår natthamn, går vi oftast ut och äter på en mysig grekisk taverna.

Vi kliver på segelbåten på lördagen den 21 september. Den ligger och väntar på oss i Poros som ligger ca en timmas färjefärd från Aten. Därefter följer några dagars sol, bad och skratt.  På fredag eftermiddag, den 27 september, är vi tillbaka i Poros igen för att på lördag morgon lämna båten som ska göras i ordning för nästa härliga gäng..

Innan charterveckan, eller så snart veckan är fullbokad har vi som ska åka ett video-möte där ni och jag kan ställa frågor men också bekanta oss med varandra.