Greklandsvän Annika Åkerblom lagar mat av grekiska råvaror ombord och leder oss under strandhuggen på Peloponnesos bland Spartas hjältar, gudinnor och myter. Dessutom utforskar vi lokal matkultur och seglar och badar förstås. Annika har bott i Grekland och talar därför flytande grekiska vilket inte är ett hinder😀

Den här veckan är lite speciell på Nangilima eftersom vi varken avslutar eller utgår från Poros! Vi startar i Kalamata på den Peloponnesiska halvön och avslutar antingen i Lefkas eller Preveza.

På vägen har vi flera riktiga pärlor att besöka. Bl.a. Zakynthos (berömd för Shipwreck Beach), Kefalonia (Mykensk grav) och Ithaka som är känd världen över tack vare det episka poemet Odysséen, tillskrivet Homeros om Odysseus’ irrfärd till sjöss på väg hem från Troja.

Dagarna på Nangilima kan inledas med att vi äter vi en god frukost på båten och kastar loss för att segla någon timme. När det är dags för sol och bad kastar vi ankar och bara njuter. Oftast äter vi lunch på båten och seglar sedan vidare mot natthamnen.

Vanligtvis seglar vi ungefär 5 timmar om dagen så vi hinner sola och bada ordentligt också. När vi kommit fram så går de som vill iväg på en tur till något tempel eller en historisk plats. På kvällen, vid vår natthamn, går vi oftast ut och äter på en mysig grekisk taverna.

Vi kliver på segelbåten på lördagen den 16 september. Den ligger och väntar på oss i Kalamata som ligger ca tre timmars bussfärd från Aten. Därefter följer några dagars sol, bad och skratt. På efterföljande fredag eftermiddag kommer vi fram till vår slutdestination Lefkas/Preveza för att på lördag morgon lämna båten som ska göras i ordning för nästa härliga gäng. Från Lefkas/Preveza tar det ca 4 timmar med buss till Aten. Man kan också flyga till Kalamata och Preveza från Arlanda så slipper man bussfärden.

Innan charterveckan, eller så snart veckan är fullbokad har vi som ska åka ett video-möte där ni och jag kan ställa frågor men också bekanta oss med varandra.