Än en gång får vi med oss Åsa som leder klassisk yoga.

Med oss denna vecka har vi en certifierad Yogalärare, Åsa Törnblom som undervisar klassisk yoga vid Umeå Yogaskola. Åsa som har praktiserat yoga i tjugo år är en erfaren lärare och har även ett seglingsintresse. Hon är van att anpassa yogaövningarna utifrån deltagarnas behov. 

Vi utövar rörelser och positioner som stärker kroppen, väcker energi och smidiggör.  Vi praktiserar också andningsövningar för ökat fokus och lugn, djupavslappning och meditation. Yogan passar både dig som är ny för yoga och dig som har längre erfarenhet. Övningarna utförs i en atmosfär av icke-prestation och acceptans av kroppens förutsättningar. 

Dagarna på Nangilima kan inledas med att vi går upp tidigt på morgonen för att möta soluppgången på en stranden med vår yogamatta. Efter det äter vi en god frukost på båten och kastar loss för att segla någon timme. När det är dags för sol och bad kastar vi ankar och bara njuter. Oftast äter vi lunch på båten och seglar sedan vidare mot natthamnen.

Vanligtvis seglar vi ungefär 5 timmar om dagen så vi hinner sola och bada ordentligt också. När vi kommit fram så går de som vill iväg och tar tar ett uppmjukande  och stärkande yogapass. På kvällen, vid vår natthamn, går vi oftast ut och äter på en mysig grekisk taverna.

Vi kliver på segelbåten på lördagen den 8 juni. Den ligger och väntar på oss i Poros som ligger ca en timmes färjefärd från Aten. Därefter följer några dagars sol, bad och skratt. På fredag eftermiddag, den 15 juni, är vi tillbaka i Poros igen för att på lördag morgon lämna båten som ska göras i ordning för nästa härliga gäng.

Innan charterveckan, eller så snart veckan är fullbokad har vi som ska åka ett video-möte där ni och jag kan ställa frågor men också bekanta oss med varandra.