Därför är vårt företagsnamn Nagilima Sailing!

I många år har jag sökt ett båtnamn för min blivande segelbåt. Ska det vara ett namn på en exotisk ö eller någon gudinna? Så en vacker dag kom det till mig när jag satt i bilen och lyssnade på radion! Då fick jag höra låten Nangilima med Smith & Thell och insåg genast att det var så hon skulle heta, min blivande båt. Någon båt fanns inte just då men jag visste att om en inte en alltför lång framtid så skulle jag bli med segelbåt.

Och vad står då namnet för? Jo, Nangilima kommer från Astrid Lindgrens sagobok Bröderna Lejonhjärta och är landet som bröderna kommer till precis i slutet av boken och är alltså inte landet där sagan utspelas som ju heter Nangijala.

För i Nangijala finns den eldssprutande draken Kattla och den onde envåldshärskaren Tengil. Ett land där det förvisso är evig vår med blommande körsbärsträd, men även ond bråd död. I Nangilima däremot, råder fred och där finns det bara glada äventyr!

Nangilima representerar alltså glada äventyr men också livet efter detta, det bakom en datorskärm och 8-5 arbete.

Det livet vill jag uppleva mer Er! Ni är en stor del av det och så vill jag också att ni ska få smaka på en liten del av det livet – på Nangilima!

Varmt välkomna ombord!

Lyssna på sången Nangilima på Spotify Lyssna på sagan om Nangilima på Spotify