Denna vecka fokuserar vi på att kombinera segling, bad och vandring.

Vi letar upp vandringsleder på de platser som vi kommer till, vi startar i Poros och passerar Hydra under vår vecka. Kanske stannar vi en extra dag på någon plats som är extra lämplig för vandring.

Obs!
Då vi inte har någon guide med oss denna vecka är det möjligt, så länge inga övriga passagerare är bokade, att flytta denna vecka till någon annan vecka som är ledig på Nangilima.

travel.se går det att läsa:
På denna resan utforskar du två helt olika öar i den Saroniska viken – Poros & Hydra. Poros är betydligt mer skogklätt medan Hydra är klippigt, båda två har dock massor av vandringsmöjligheter och magnifika utsiktspunkter. Då det inte finns motorfordon på Hydra så är det verkligen ett vandringsparadis.

Resan börjar med en natt i Aten. Därefter tar du färjan till Poros där du gör en fin vandring till Poseidons antika tempel. (Det går bra att boka extranätter i Aten om man vill det).
Den lilla halvön där Poros gamla stad ligger erbjuder flera möjligheter till promenader längs små gator och gränder med många caféer och restauranger.

Du avslutar sedan på Hydra, en helt bilfri ö med ett brett nätverk av intakta vandringsstigar. Hydra stad är vacker med fina byggnader och charmiga gränder. Vandringarna på Hydra tar dig bl.a upp till berget Eros och den undangömda viken Ledeza, som du når med båttaxi innan du påbörjar vandringen tillbaka till hotellet.

Hotellet blir båten i vårat fall:-)

Dagarna på Nangilima kan inledas med att vi går upp tidigt på morgonen för att möta soluppgången på en vandring längs stranden. Efter det äter vi en god frukost på båten och kastar loss för att segla någon timme. När det är dags för sol och bad kastar vi ankar och bara njuter. Oftast äter vi lunch på båten och seglar sedan vidare mot natthamnen.

Vanligtvis seglar vi ungefär 5 timmar om dagen så vi hinner sola och bada ordentligt också. När vi kommit fram så går de som vill iväg på en tur längs en led som vi letat upp. På kvällen, vid vår natthamn, går vi oftast ut och äter på en mysig grekisk taverna.

I år, 2024 har vi ingen vandringsvecka inplanerad för tillfället, hör av dig om du är intresserad av temat. Förra året kunde man läsa följande: Vi kliver på segelbåten på lördagen den 7 oktober. Den ligger och väntar på oss i Poros som ligger ca en timmes färjefärd från Aten. Därefter följer några dagars sol, bad och skratt. På efterföljande fredag eftermiddag är vi tillbaka i Poros igen för att på lördag morgon lämna båten som ska göras i ordning för nästa härliga gäng.

Innan charterveckan, eller så snart veckan är fullbokad har vi som ska åka ett video-möte där ni och jag kan ställa frågor men också bekanta oss med varandra.