Enter street adress here. Or any other information you want.

 

Den grekiska övärlden

De grekiska öarna består av cirka 2000 öar, varav ca 200 är bebodda, i ögrupperna Dodekaneserna, de Saroniska öarna, Kykladerna, de nordöstra Egeiska öarna, de Joniska öarna, Sporaderna och de stora öarna Kreta och Evia.

För en veckas segling väljer man antingen Saroniska bukten eller en del av Kykladerna. Båda rutterna erbjuder vacker skärgård, även om Kykladerna kanske är den mest kända delen för chartersegling. I Saroniska bukten är vind och väder oftast lite lugnare än längre ut, och temperaturen något högre då flera av hamnarna ligger på fastlandet.

Här finns många öar och vikar som inbjuder till lunchstopp med bad och snorkling. Kanske en liten upptäcktsfärd på SUP:en? På kvällarna ligger vi i hamn, med möjlighet att välja att laga mat ombord eller gå iland och utforska någon av de många mysiga restaurangerna.

Har man två veckor eller mer på sig når man förstås längre ut i skärgården till ögrupperna Dodekaneserna, Kykladerna, de nordöstra Egeiska öarna, de Joniska öarna, Sporaderna// och även till de större öarna Kreta, Kos, Evia och Rhodos. På förfrågan kan eventuellt en envägs rutt till t ex Kos bokas.